2016. már 01.

3 jó dolog a mindennapokban

írta: sakurasaku
3 jó dolog a mindennapokban

Az ilyen szutyok időben hajlamosak vagyunk teljes mélyrepüléssel indítani a napot és az órák teltével sem találjuk a motivációt arra, hogy lelkesen és lendületesen tevékenykedjünk - én legalábbis efféleképpen vagyok.

A reggeli kávézásom során tehát arra vettem rá magam, hogy három olyan dolgot keressek a mindennapjaimban, ami mosolyt csal az arcomra, aminek igazán örülök és amitől a nap is szebben süt. Íme az én örömforrásaim. :)

1. Léteznek 30 perc alatt elkészíthető sütik...tudtad? Próbáltad is valamelyiket? Ne légy lusta és bátortalan, néhány recept visszaadja a magabiztosságod a konyhában, gyorsan adok is egyet:

Isteni finom piskóta

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor és két kanál vaj.

Elkészítése teljesen egyszerű: a tojásfehérjét kemény habbá vered és hozzáadod a már korábban összekevert masszához (a többi hozzávalóból). Körülbelül 20-25 percet süsd, aztán szórd meg porcukorral, amikor kihűlt.

Mutatom, hogy az enyém milyen lett, ugye kedvet kaptál? :)

img_1414.jpg

 

2. Ha a piskóta falatozása közben sem érzed kereknek ezt az esős napot, rávilágítanék még egy dologra: esős időben a vízlepergető spray használata olyan szinten javítja a komfortérzeted, mint egy jó kávé.

3. És ha már a kávénál tartunk, ez volna a harmadik dolog a listámon. Egy finom, forró kávé vagy tea után mindent másképpen látunk: az esőcseppek szépítő gyógyvízzé változnak iziben és a köd borította felhők mögött képesek vagyunk meglátni a napot akkor is, ha az épp csak nyitogatja még álmos szemeit.

 

Szólj hozzá